Αρχιτεκτονικά κελύφη μαζικής κατανάλωσης - Κονδύλη - Γιαννοπούλου, Ηρώ Αλεξάνδρα
[Η παρούσα μελέτη, αφορά την διερεύνηση των συνθηκών παραγωγής των αρχιτεκτονικών κελυφών μαζικής κατανάλωσης και τη σχέση τους με το δομημένο περιβάλλον. Στόχος της μελέτης είναι η αναζήτηση των επιπτώσεων στην Ελληνική πραγματικότητα, αυτής της λογικής δημιουργίας εμπορικών χώρων. Κατά πόσο δηλαδή, η εφαρμογή ενός αρχιτεκτονικού αυτόνομου μοντέλου, ενός εμπορικού κελύφους, επηρεάζει την υπάρχουσα κοινωνία, την πολεοδομία, την οικονομία και τελικά τον ίδιο τον άνθρωπο. Στο πρώτο μέρος κρίνεται σκόπιμο να γίνει μια συνοπτική ιστορική αναδρομή αυτών των εμπορικών χώρων. Παρουσίαζεται η εξέλιξη της εμπορικής αγοράς στον ευρωπαϊκό χώρο από την αρχαιότητα μέχρι και το 19ο αιώνα, αναζητείται η προέλευση του αρχιτεκτονικού κελύφους μαζικής κατανάλωσης και τέλος γίνεται μία παρουσίαση των εμπορικών χώρων της Αθήνας του πρόσφατου παρελθόντος, για να γίνει αντιληπτή η μετάλλαξη από την αγορά στο κέλυφος στον ελληνικό χώρο. Στο δεύτερο μέρος έχοντας σαν αφετηρία το παράδειγμα της περιοχής του Αμαρουσίου, βορείου προαστίου της πόλης των Αθηνών, του οποίου είμαι κάτοικος..].