Το παράδειγμα του Museumquartier (MQ) στη Βιέννη : ένας τόπος μετασχηματισμών - Αντωνιάδη, Νεφέλη
[Η εργασία κινείται γύρω από ένα πολιτιστικό συγκρότημα (Museumsquartier) στο κέντρο της Βιέννης. Είναι ένας χώρος που ενώ αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο της πόλης ταυτόχρονα έχει καταφέρει να λειτουργεί σαν αστική πλατεία για τους κατοίκους της. Ξεκινώντας με την ιστορία του κτίσματος (πρώην αυτοκρατορικοί στάβλοι) αναλύονται τα πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, λειτουργικά χαρακτηριστικά του ώστε να διερευνηθούν οι παράγοντες που βοήθησαν στην καθιέρωσή του στην καθημερινή ζωή της πόλης. Παράλληλα τίθενται ερωτήματα σχετικά με την προβολή πολιτιστικών πόλων στα ιστορικά κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων].