Ιστορία, μνήμη, βιομηχανία - Κομνηνός, Αριστόδημος
[Αφετηριά της μελέτης μας αποτέλεσε το ερώτημα: «Γιατί επεμβαίνουμε στα βιομηχανικά (και όχι μόνο) μνημεία;». Με αυτό ως εφαλτήριο, ακολούθησαν μια σειρά ερωτημάτων. Γιατί μας γοητεύει το παρελθόν; Ποια είναι η ιστορία των κινημάτων της συντήρησης, της αποκατάστασης και εν τέλει της επανάχρησης. Τι θεωρούμε ως μνημείο σήμερα. Ποια θεωρούμε σημαντικότερα και γιατί. Η μελέτη επικεντρώνεται στα βιομηχανικά μνημεία και μετά από μια συνοπτική ανάλυση του όρου αποσαφηνίζει τις αιτίες που οδηγούν στην αλλαγή χρήσης και κυρίως ύφους σε ένα κατά τα άλλα θεωρούμενο ως μνημείο, σε συνδυασμό με τις ποικίλες θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις επέμβασης].