Το Μεταξουργείο στο κέντρο της δημιουργίας - Στεφάνου, Σταματίνα
[Η συνοικία του Μεταξουργείου αποτελεί μία περιοχή του κέντρου της Αθήνας με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον, που όμως σήμερα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες εξέλιξης, παραμένει υποβαθμισμένη, κυρίως λόγω της έλλειψης κάποιου σχεδίου ένταξης των οικονομικών μεταναστών που από τα παλαιότερα χρόνια συγκεντρώνονται στο χώρο αυτό. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, γίνεται μία πρόταση αποκατάστασης του κτιρίου του Παλιού Μεταξουργείου του Χάνσεν, μετατρέποντάς το σε «διαπολιτισμικό κέντρο τεχνών», με σκοπό να λειτουργήσει σαν κέντρο ώσμωσης πολιτισμών μέσα από τη δύναμη της τέχνης. Το ίδιο το κτίριο λειτουργεί σε δύο επίπεδα, ένα εργαστηριακό και ένα εκθεσιακό το οποίο «ξετυλίγεται» μορφολογικά και υλικά στο επίπεδο της πλατείας και συμβολικά της πόλης, διαμορφώνοντας ένα ζωτικό χώρο δημιουργίας, έκθεσης, κίνησης και στάσης.]