Κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη Νέα πόλη του Ναυπλίου - Στύπας, Χρήστος
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι η επανάχρηση της παλιάς καπναποθήκης του Ε.Ο.Κ. (Ελληνικός Οργανισμός Καπνού) και η προσθήκη νέου κτιρίου, ώστε να λειτουργήσει ως κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη νέα περιοχή της πόλης του Ναυπλίου. Βασικός σκοπός είναι αποκέντρωση και η μεταφορά δραστηριοτήτων, κυρίως πολιτιστικών, εκτός του ιστορικού κέντρου (Παλαιά Πόλη), το οποίο έχει κορεστεί, καθώς και η εξυπηρέτηση κάποιων αναγκών της σχολής θεατρικών σπουδών και της βιβλιοθήκης της πόλης του Ναυπλίου. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1963 σε περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί η οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία 20 χρόνια και κυριαρχεί η αμιγής κατοικία χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα. Βρίσκεται σε περιοχή όπου οικοδομικά τετράγωνα έχουν οριστεί ως χώροι πρασίνου και πρόκειται να κτιστεί ένα σχολείο σύμφωνα με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Ναυπλίου. Από το 1998 έχει πάψει να λειτουργεί. Η περιοχή και η επιθυμία ανάπτυξής της καθώς και η επιθυμία διατήρησης μνήμης του κτιρίου αποτέλεσαν σημαντικοί παράγοντες για την σύνθεση.. επιπέδων.]