Ξενοδοχείο στου Ψυρρή - Ηλιοπούλου, Αικατερίνη
[Η παρούσα διπλωματική εργασία αναφέρεται στο σχεδιασμό μιας ξενοδοχειακής μονάδας μικρής κλίμακας (25 δωμάτια), συνδυαστικά με ένα κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Ψυρρή. Σε αντίθεση με το παρελθόν και τις υπερμεγέθεις κλίμακες των ξενοδοχειακών αλυσίδων η σύγχρονη τάση επιβάλλει ξενοδοχεία με σαφώς μικρότερη κλίμακα που στοχεύουν στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τον επισκέπτη, εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο άτομα που μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή για επαγγελματικούς σκοπούς και χωροθετούνται σε επιχειρηματικά κι εμπορικά κέντρα πόλεων. Για τη χωροθέτηση μιας αντίστοιχης μονάδας στην Αθήνα επιλέχθηκε η περιοχή του Ψυρρή, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κι εμπορικά κέντρα. Επιπλέον, η λειτουργία ενός ξενοδοχείου θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες αναβάθμισης της περιοχής που έτσι κι αλλιώς γίνονται τα τελευταία χρόνια. Βασική συνθετική αρχή αποτέλεσε ο σχεδιασμός δύο ανεξάρτητων λειτουργικών μονάδων, σε αντικριστά οικόπεδα, που στεγάζουν τις λειτουργίες που.. Αγαθάρχου.]