Συγκρότηση αστικού τόπου : κατοίκηση φοιτητών και ανάπτυξη κεντρικών δραστηριοτήτων στην Καλαμάτα - Κουρούση, Δανάη
[Στη διπλωματική μας εργασία παρεμβαίνουμε στα όρια της πόλης της Καλαμάτας, στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου, για να δημιουργήσουμε κατοικίες φοιτητών και να ενισχύσουμε την περιοχή με κεντρικές δράσεις. Έχοντας κάνει μια ανάγνωση της πόλης προτείνουμε την αναθέωρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου όπως και μια σειρά πολεοδομικών παρεμβάσεων στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου με στόχο να οργανώσουμε την άναρχη επέκταση του κέντρου και να ενισχύσουμε την κεντρικότητα της περιοχής παρέμβασης, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της και το φυσικό στοιχείο. Για τη συνθετική επίλυση καθοριστική ήταν η πρόθεση μας να συνδέσουμε τη φοιτητική κατοικία με την πόλη, αντιμετωπίζοντάς την ταυτόχρονα ως «διευρυμένο σπίτι» και οργανώνοντάς την σε μικρές μονάδες δανειζόμενες χωρικά μεγέθη από την ευρύτερη περιοχή. Βασική αρχή, σε συνέχεια των πολεοδομικών παρεμβάσεων, ήταν η συγκρότηση γραμμικού και συνεχούς μετώπου στον πεζόδρομο που προτείνουμε, όπου συγκεντρώνονται οι δημόσιες και κοινόχρηστες.. οικοπέδου.]