Ανάπλαση του συνόλου των πλατειών : Αγίου Νικολάου-Βασιλέως Κωνσταντίνου (Ηρώων) στη Χαλκίδα Ευβοίας - Ζήσης, Νικόλαος
[Το σύνολο των δυο αυτών πλατειών, δεν θα μπορούσε να μελετηθεί ξεχωριστά. Η ιδιαιτερότητα της θέσης του, πλησίον σημαντικών αρτηριών και η ιδιότητά του να αποτελεί χώρο εκτόνωσης σημαντικών μνημείων θρησκευτικού και ιστορικού χαρακτήρα, το καθιστούν ένα κεντροβαρές, υπερτοπικό, κομμάτι μνήμης του αστικού ιστού. Οι πρώτες μου αποφάσεις σε πολεοδομική κλίμακα, είχαν να κάνουν με την διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ακυρώνουν την περιμετρική διέλευσή τους από την πλατεία (πεζοδρόμηση των οδών Αντωνίου, Μιχαήλ Κακαρά, Τσιριγώτη, Κόδρωνος, Βαρατάση) και την ενοποίησή της με το θαλάσσιο μέτωπο (πεζοδρόμηση ομαλής κυκλοφορίας της οδού Φαρμακίδου) και ιδιαίτερα με την πεζοδρομημένη λεωφόρο Βουδούρη που αποτελεί το βασικότερο αστικό πυκνωτή πεζοκίνησης της πόλης σε ένα τμήμα με έντονο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Έχοντας πλέον επιλύσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό ζητήματα που αφορούν την γενική οντότητα του χώρου και την σχέση του με το ευρύτερο «περιβάλλον», όπως η σύνδεσή του με τα περιμετρικά μέτωπα.. Carlo Scarpa.]