Κατάστημα οπτικών - Δέλα, Κωνσταντίνα
[Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία, γίνεται μία προσπάθεια μελέτης και ανάλυσης της εξέλιξης του σχεδιασμού των καταστημάτων οπτικών, με στόχο την κατανόηση και πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών και απαιτήσεων. Σκοπός της είναι ο σχεδιασμός ενός καταστήματος σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου εργασίας και παράλληλα ο σχεδιασμός εξειδικευμένων κατασκευών-επίπλων για την προβολή και ανάδειξη των προϊόντων. Για την φιλοξενία του καταστήματος επιλέγονται δύο ισόγειοι χώροι στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως, στο δήμο Περιστερίου. Η ενοποίηση των δύο καταστημάτων δημιουργεί μία σχεδόν τετραγωνική κάτοψη 67τμ και ένα μεγαλύτερο άνοιγμα προς τον δημόσιο χώρο. Στο πίσω μέρος του καταστήματος υπάρχει εσωτερική αυλή, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος σήμερα είναι κλειστό, εξυπηρετώντας βοηθητικές λειτουργίες. Το κατάστημα τοποθετείται σε έναν υπάρχοντα χώρο ενός εμπορικού άξονα, σε μία προσπάθεια σχεδιασμού υπό πραγματικές συνθήκες. Σχεδιάζονται.. μεθόδων.]