Πίστα προδιαγραφών Formula 1 (F1) - Κατσίφη, Ευαγγελία
[Μετά το κλείσιμο του Κρατικού Αερολιμένα Ελληνικού 2001, και το πέρασμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όλοι αναρωτιόντουσαν τι θα γίνει αυτή η έκταση. Μέσα σε όλες τις εναλλακτικές έπεσε και στο τραπέζι, η φήμη, να γίνει πίστα F1 στο Ελληνικό. Έχοντας σαν ερέθισμα αυτό επιχείρησα να κουμπώσω μια τέτοια πίστα και με τις εγκαταστάσεις τις στο Ελληνικό παίρνοντας σαν παραδοχή την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου μέσα από το 1ο βραβείο. Στο 1ο σκέλος της διπλωματικής, χαράζεται η διαδρομή με όλες τις προδιαγραφές της F.I.A. και της ΕΛ.ΠΑ, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την χάραξη του διαγωνισμού- των softscapes- προσπαθώντας να τα ακολουθεί και να παραλληλίζεται με αυτά, έτσι ώστε τις μέρες των αγώνων να μπορούν να χρησιμοποιούνται και σαν πρανή θέασης. Στο 2ο σκέλος, το κτίριο τοποθετείται πάνω στην διαδρομή για να συμμετέχει και αυτό στην πορεία του μονοθέσιου. Έτσι αναπτύσσεται γραμμικά σαν το αποτύπωμα τις δέσμης φωτός που αφήνει ένα όχημα φωτογραφίζοντας το, το βράδυ. Με τις κερκίδες απέναντι έρχεται να δημιουργηθεί ένας πόλος όπου μαγνητίζει όλες.. διασκέδαση.]