Συγκρότημα κατοικιών στην Ακαδημία Πλάτωνος : ρύθμιση του περιβάλλοντος αστικού χώρου με διευθέτηση των χρήσεων και εισαγωγή βιοκλιματικών στοιχείων - Μουλαρά, Στέλλα
[Η εργασία μας πραγματεύεται το ζήτημα της κατοικίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, συνοικία των δυτικών παρυφών της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να απαντήσουμε αφενός στο σύχγρονο πρόβλημα της ανάπλασης των κεντρικών περιοχών, αφεταίρου υποστηρίζοντας την κατοίκηση στο κέντρο ως μια λύση στο πρόβλημα της αστικής διάχυσης. Προκειμένου να ευδοκιμήσει η τελευταία χρειάστηκε να γίνουν ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, που ενοπίζονται σε αλλαγές στο ΓΠΣ και επεμβάσεις στο ρυμοτομικό σχέδιο, όπου θεωρήθηκε σκόπιμο. Η μελέτη στη συνέχεια αφορά σε έναν οργανωμένο θύλακα κατοικίας που γειτνιάζει με την περιοχή του ΒΙΟΠΑ και του άλσους της Ακαδημίας και που χαρακτηρίζεται από την παλαιότητα του κτιριακού αποθέματος και την κεντρική του θέση στην περιοχή των στρατηγικών παρεμβάσεων της Νέας Οικονομίας. Προχωρήσαμε αρχικά σε επανασχεδιασμό αυτών των οικοδομικών τετραγώνων βάσει της ηλιακής γεωμετρίας. Στην ίδια περιοχή προτάθηκαν δραστηριότητες, ρυθμίστηκε η κυκλοφορία, οχημάτων και πεζών, σε συνδυασμό με τη φύτευση και χωροθετήθηκε.. σχεδιασμού.]