Κέντρο εμπορίου και αναψυχής στη Διεθνή Ζώνη του Ολυμπιακού χωριού - Απαλοπούλου, Κατερίνα
[Θέμα αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη ενός κέντρου εμπορίου και αναψυχής στο Ολυμπιακό Χωριό (Ο.Χ.). Αφετηρία για την κεντρική ιδέα αποτέλεσε η φυσιογνωμία του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τοπίου και η γειτνίαση με την Πάρνηθα. Η σχέση με το βουνό, η χαμηλή πυκνότητα δόμησης και η έντονη παρουσία της φύσης μας υπαγορεύει τη δημιουργία ενός κέντρου εμπορίου με έμφαση στο πράσινο και τις υπαίθριες δραστηριότητες. Με δεδομένο τα παραπάνω, η συνθετική μας προσέγγισή μπορεί να αναλυθεί στα παρακάτω βήματα: 1. Δημιουργία γραμμικού πάρκου αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Κύμης, με αθλητικές δραστηριότητες εναλλακτικού χαρακτήρα. 2. Αναφορά εμπορικού μετώπου προς στα ανατολικά και τη ζώνη κατοικίας του Ο.Χ. 3. Διάσπαση των όγκων μέσω της σύνδεσης του πολεοδομικού ιστού εκατέρωθεν του οικοπέδου. 4. Προεκτάσεις σημαντικών χαράξεων του Ο.Χ. 5. Ημιυπαίθρια κίνηση στο εμπορικό κέντρο. Με τους όγκους να είναι κατανεμημένοι στο χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής αλλά και υπαίθρια ροή κινήσεων, διατηρούμε την οπτική επαφή.. 1. συγκροτήματα.]