Πολεοδομική ανάπλαση του παράκτιου μετώπου της Αλεξανδρούπολης - Παπαζάνη, Ιωάννα
[Αντικείμενο της διπλωματικής μας είναι η παραλία της Αλεξανδρούπολης, μια ζώνη μήκους 1500m και μέσου πλάτους 100m, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δυτικά του υφιστάμενου λιμένα. Στόχος μας ήταν η αναβάθμιση της παραλίας και η δημιουργία μιας σχέσης διαλόγου του κτισμένου περιβάλλοντος και της θάλασσας. Επίσης, επιδιώξαμε να αποτελέσει η παραλία τη συνέχεια της πόλης, αλλά ταυτόχρονα και αυτοτελή χώρο σύμφωνα με τον καθορισμό της ως πολιτιστικό-περιπατητικό πάρκο, με την εγκατάσταση δραστηριοτήτων πολιτισμού και αναψυχής. Σε πρώτη φάση, επιχειρήσαμε την ανάγνωση της πόλης, αναλύσαμε τα πολεοδομικά της στοιχεία και προτείναμε την κατασκευή ενός δικτύου μετακίνησης με έμφαση στον οικολογικό χαρακτήρα. Αυτό αποτελείται από ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας οι οποίοι ενισχύονται με δεντροστοιχίες. Σε δεύτερη φάση, ενισχύσαμε τις προσβάσεις από την πόλη και πεζοδρομήσαμε τμήμα του παραλιακού αυτοκινητόδρομου. Τέλος, με τη δημιουργία μιας πορείας και χώρων στάσης που διατρέχουν όλη την περιοχή μελέτης.. περιβάλλον.]