Γκαζοχώρι : παρέμβαση στην κατοίκηση και στο δημόσιο χώρο - Βογιατζή, Μαρία - Ελένη
[Η διπλωματική μας εργασία πραγματεύεται το σχεδιασμό ενός δικτύου κατοικιών ημιμόνιμης διαμονής στο Γκαζοχώρι, σε συνδυασμό με την πρόταση βελτίωσης του αστικού ιστού της περιοχής (κυκλοφορία, ροές πεζών, χρήσεις, διευθέτηση χώρων στάθμευσης, πολιτική φύτευσης κλπ). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνδυαστικών παρεμβάσεων που λειτουργεί σε φάσεις και φορέας διαχείρισης του είναι ο Δήμος, οι ιδιώτες, ή και οι δύο μαζί βάσει του νόμου περί σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος μας είναι η ενίσχυση της χρήσης της κατοικίας στο Γκάζι, περιοχή που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη και επιπλέον κινδυνεύει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της εξαιτίας της υπέρμετρης εξάπλωσης της αναψυχής προς το εσωτερικό της. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι τα μικρά οικόπεδα, που βοηθούν στη διερεύνηση των δυνατοτήτων της ελάχιστης κατοίκησης, η οποία αρμόζει άλλωστε περισσότερο στο κέντρο της πόλης. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την «ανάγνωση» της περιοχής (τύπος εργατικής κατοικίας, εναλλαγή υψών, σχήμα ακαλύπτων κ.ά.).. πολυκατοίκησης.]