Επέκταση του μουσείου [Χρήστου] Καπράλου στην Αίγινα : η μέθοδος της παραλλαγής - Λιβαθινός, Νικόλαος
[Στην περιοχή Πλακάκια της παραθαλάσσιας οδού Αιγίνης, μελετάται η επέκταση, ουσιαστικά η ενδυνάμωση του ρόλου και της σημασίας του Μουσείου Χρ. Καπράλου, σε μια γεωγραφική θέση της οποίας τα ευρύτερα όρια φιλοεξενούν αντίστοιχους τόπους φιλικών προσώπων του Καπράλου (Καζαντζάκης, Μόραλης, Νικολάου). Έπειτα από λεπτομερή αποτύπωση των χαρακτηριστικών στοιχείων του υπάρχοντος χώρου (κτισμένο περιβάλλον, υλικότητα, φύτευση, γεωμορφολογία, κενό/πλήρες), ακολουθείται μια συνθετική μέθοδος που σχετίζεται με την Μουσική και συγκεκριμένες.. δρώμενο.]