Περιβαλλοντικό πάρκο στη λίμνη Ιωαννίνων - Καζάνα, Μαρία
[Η διπλωματική εργασία αφορά στη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου στη λίμνη Ιωαννίνων. Στις μέρες μας, και ιδιαίτερα μετά την κρίσιμη περίοδο υποβάθμισης του υδροβιότοπου, ο άνθρωπος αποστασιοποιήθηκε και απομακρύνθηκε από το φυσικό περιβάλλον και παρακολουθεί τη λίμνη από μακρινές θέσεις, χωρίς να τη βιώνει. Στόχος μας είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον άνθρωπο, την πόλη και τη λίμνη. To περιβαλλοντικό πάρκο θα απευθύνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, με σκοπό να αποτελέσει χώρο αναψυχής, περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς και τόπο βιωματικής προσέγγισης της ιστορίας της πόλης και του φυσικού οικοσυστήματος. Επομένως, επιλέγουμε ένα οικόπεδο που βρίσκεται στο όριο του αστικού με το φυσικό περιβάλλον και γειτνιάζει με το υδάτινο στοιχείο. Παράλληλα, έχοντας ως αφετηρία το ίδιο το τοπίο προσπαθούμε να εντάξουμε στην πρότασή μας τις διαφορετικές τοπιακές δομές που το αποτελούν, δηλαδή το ανάγλυφο, τη φύτευση και το νερό και να.. οικοσυστήματος.]