Παλαιά δημοτική αγορά της Κορίνθου - Γεωργίου, Παναγιώτα
[Η διπλωματική αυτή έχει σαν θέμα την επέμβαση στο κτίριο της Αγοράς της Κορίνθου, με στόχο αφενός μεν την ανάδειξη του και αφετέρου τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο χώρο με εμπορική κυρίως χρήση. Η αφορμή για τη διπλωματική αυτή δόθηκε από την πρόθεση του Δήμου για κατεδάφιση της συγκεκριμένης αγοράς και την ανέγερση στη θέση της ενός εμπορικού κτιρίου. Η αντίδραση των κατοίκων της Κορίνθου στην κατεδάφιση αυτή και η επιθυμία τους να διατηρηθεί στη μνήμη της πόλης το κτήριο αυτό, μας κίνησε το ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του υφιστάμενου κελύφους με επεμβάσεις, ώστε να δοθεί ένα καινούριο σύγχρονο πρόσωπο στην Αγορά και καλύπτει και την προδιάθεση του Δήμου να αξιοποιήσει καλύτερα το τμήμα αυτό της πόλης, αλλά συγχρόνως να ικανοποιήσει και τα αιτήματα των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Συνεπώς, προτείναμε μια μεταλλική προσθήκη καθ' ύψος στο κτίριο η οποία το περιβάλει εξωτερικά, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η μορφή του υπάρχοντος αλλά και να μην επιβαρυνθεί στατικά.. πανέλα.]