Εγκαταστάσεις ομοιπαθητικής αρχιτεκτονικής - Μπούρας, Ιωάννης
[Η άμεση σκοπιμότητα της έρευνας αυτής αφορά στη συγκέντρωση όλων εκείνων των πληροφοριών για τη συγκρότηση του απαραίτητου θεωρητικού υποβάθρου, για τον άρτιο λειτουργικά και αισθητικά σχεδιασμό, ενός κέντρου ομοιοπαθητικής ιατρικής. Η ουσιαστικότερη και βαθύτερη σκοπιμότητα αυτής της έρευνας αφορά εντούτοις στην κριτική προσέγγιση της συμβατικής «κλασσικής» ιατρικής, η οποία είναι, όπως θα επιμένουμε να τονίσουμε στην έρευνα αυτή, ανάλογη με την κριτική προσέγγιση μιας αρχιτεκτονικής αντίληψης, η οποία θα επέμενε να τεμαχίζει μεταξύ των άλλων και να αναλύει τον τόπο, καταργώντας την περιβαλλοντική και κοινωνική του ενότητα. Στα πλαίσια αυτά η ουσιαστικότερη και βαθύτερη σκοπιμότητα αυτής της έρευνας αφορά στη τελική διαπίστωση. Στη διαπίστωση δηλαδή, πως μια εναλλακτική προσέγγιση της ιατρικής περίθαλψης οφείλει να απαιτήσει ως χώρο στέγασής της ένα κτήριο ή ένα κτηριακό συγκρότημα με αντίστοιχα εναλλακτική αντίληψη χώρου και σχέσεων με το περιβάλλον του. Αλλά η έρευνα αυτή χαρακτηρίζεται και από ένα τρίτο γενικότερο επίπεδο σκοπιμότητας. Από τη δυνατότητα..].