Δίκτυο κατοικίας στα Πετράλωνα : αστική πολυκατοικία - Μαϊμάρης, Ανδρέας
[Η διπλωματική αυτή εργασία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου θέματος, που στόχο έχει τη διερεύνηση του ζητήματος της κατοίκησης στην πόλη. Βασικός στόχος των δύο ομάδων που συμμετείχαν, ήταν ο προβληματισμός και η αναζήτηση των διαφορετικών παραμέτρων που συνθέτουν και επηρεάζουν την κατοίκηση και εν συνεχεία μια προσπάθεια μελέτης κτιριακών δομών και τύπων που, θα περιέκλειαν όλα αυτά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι δύο προτάσεις που αποτελούν το ευρύτερο θέμα, αφορούν δύο γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα στα Πετράλωνα, με κοινά αλλά και διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά το μέγεθος του ελευθέρου χώρου. Έτσι στην μία περίπτωση το μέγεθος των κτιρίων πλησιάζει το μέγεθος μιας τυπικής αστικής πολυκατοικίας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην αναζήτηση των κλειστών αλλά και ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων που θεωρούμε την βάση για την κοινή ζωή που διαμορφώνεται σε κτίρια συγκατοίκησης. Η διερεύνηση αυτή ξεκινά από την κλίμακα της πόλης και επεκτείνεται ως και την μονάδα της κατοικίας, με έμφαση.. κατοίκησης.]