Rue de Belleville : μια εικόνα πέρα από τους τουριστικούς οδηγούς - Πρίφτη, Σοφία
[Μια πορεία στον δρόμο Belleville στο Παρίσι. Ανάγνωση και ανάλυση του δρόμου αυτού, με στόχο την κατανόηση της λειτουργίας και της θέσης του στη σύγχρονη μητρόπολη του Παρισιού. Άντληση στοιχείων που προκύπτουν από την μικροσκοπική μελέτη του δρόμου και αφορούν στην πόλη στο σύνολο της και αντίστροφα, καθώς και η αμφίρροπη τους σχέση. Στοιχεία που αντλούνται μέσα από την ματιά ενός περιπατητή, ενός ανθρώπου που κινείται στην πόλη, με την ιδιομορφία όμως ότι δεν ζει σ' αυτήν, δεν αποτελεί γι' αυτόν δεδομένο, δεν την γνωρίζει άμεσα. Όπως κάθε πόλη συντίθεται ως μια ιδεατή ανθρωπογεωγραφική οντότητα των αναφορών σε αυτή, των ειδήσεων σχετικά με αυτή και των συγκρίσεων που την περιλαμβάνουν, έτσι και το Παρίσι αποτελεί μια πόλη που έχουμε γνωρίσει αρχικά μέσω φωτογραφιών, εικόνων και περιγραφών, παρά ως μια σημειακή γεωγραφική παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη. Επιχειρούμε να αποκτήσουμε τις δικές μας εικόνες, να δημιουργήσουμε τη δική μας περιγραφή και μάλιστα μέσω ενός συγκεκριμένου κομματιού της πόλης που δεν υπάγεται στα τουριστικά σημεία του πολυδιαφημισμένου Παρισιού..].