Το νερό ως στοιχείο ελέγχου του μικροκλίματος στις πλατείες της Αθήνας - Οικονομόπουλος, Γεώργιος
[Στο σχεδιασμό των δημόσιων υπαίθριων χώρων, τα εργαλεία των αρχιτεκτόνων για την επίτευξη θερμικής άνεσης είναι πολλά, μεταξύ των οποίων τα κυριότερα είναι η φύτευση, τα υλικά του χώρου, ο προσανατολισμός και το νερό. Στο κέντρο της Αθήνας σε πολλές πλατείες εμφανίζεται το νερό ως στοιχείο διακόσμησης αλλά και σύνθεσης. Σκοπός της διάλεξης είναι η διερεύνηση του αν το νερό μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση άνεσης σε επιλεγμένες πλατείες. Αρχικά αναλύονται οι μετρήσεις σε δέκα πλατείες και πεζόδρομους και στην συνέχεια κρίνεται η θερμική συμπεριφορά τους. Εν συνεχεία εντοπίζονται τα διαφορετικά συστήματα δροσισμού με εξάτμιση και συγκρίνεται η απόδοσή τους. Τα στοιχεία των μετρήσεων συνοδεύονται από καταγραφή του εξοπλισμού των πλατειών και των υλικών κάλυψης δαπέδου και στεγάστρων και αξιολογείται η συνεισφορά τους στην διαδικασία δροσισμού με εξάτμιση.]