Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης - Χατζηπέτρου, Αυγή
[Ερευνάται η εξελιχτική πορεία του πάρκου στο πέρασμα των χρόνων απο τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Εξετάζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, οι μεταβολές στην έκτασή του, καθώς και οι προσπάθειες που έγιναν με σκοπό την ανάδειξή του σε πρότυπο κέντρο κτηνοτροφίας και καλλιέργειας, αλλά και τόπου που σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του. Παρουσιάζεται επιπλέον η οικολογικη του αξία σε ό,τι αφορά την χλωρίδα και την πανίδα που συναντά κανείς στην έκτασή του, οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό σήμερα, καθώς οι χρήστες που επωφελούνται της ύπαρξής του. Μελετάται η σχέση του πάρκου με το περιβάλλον στο οποίο εντάσσεται και σε συνδιασμό με την υφιστάμενη κατάσταση του εξάγονται κάποια συμπεράσματα σχετικά με τις κατευθύνσης που πιστεύουμε πρέπει να ακολουθηθούν για την περαιτέρω εξέλιξη και προβολή του.]