Χώρος : σχήμα μεταβαλλόμενο-ακολουθία ρυθμών και συναισθημάτων - Βαγιανού, Κατερίνα
[Αντιλαμβανόμενοι την πόλη, από αλληλοσυμπληρούμενα δίπολα, τόσο από τη συναισθηματική της διάσταση όσο και από τη γεωμετρική, από τον προσωπικό της χαρακτήρα όσο και από το συλλογικό, από υποκειμενικά όρια όσο και από αντικειμενικά, από ένστικτα όσο και από δράσεις, το αστικό κενό ορίζεται κάθε φορά σε συγκεκριμένο χρόνο συναρτήσει των παραπάνω παραμέτρων. Το ενδιαφέρον βρίσκεται λοιπόν στα συνεχώς μεταβαλλόμενα «σχήματα», στην ετερότητά τους, στην εναλλαγή τους καθώς και στη διαδικασία παραγωγής τους, στις θέσεις τους στον αστικό ιστό, είτε χωρικά-τόπος, είτε κοινωνικά-περίσταση. Η αστική εμπειρία λοιπόν, έγκειται στο γεγονός αυτής της πολλαπλής πραγματικότητας, της συνάντησης σε διαφορετικά επίπεδα αντίληψης και έκφρασης - πρακτικό, θεωρητικό, ποιητικό. Το ποιητικό πεδίο-ατμόσφαιρες είναι που μας ωθεί να χαρακτηρίζουμε ένα τόπο με βάση τη συναισθηματική, σωματική, βιωματική μας εμπειρία. Από αυτή τη σκοπιά κάθε πόλη έχει ένα ψυχογεωγραφικό ανάγλυφο, καθώς τα άτομα αφήνονται να οδηγηθούν τόσο από το αστικό σκηνικό όσο και από τη ψυχολογία τους. O δημόσιος χώρος..].