Συγκροτήματα κατοικιών-διερεύνηση συνθετικών δυνατοτήτων μέσα από τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις - Γεωργής, Νικόλαος
[Η εργασία αυτή θα ασχοληθεί με σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών και θα επιχειρήσει να διερευνήσει το εύρος των συνθετικών δυνατοτήτων στο κτιριακό αυτό είδος. Μέσα από την ανάλυση αρχιτεκτονικών προσεγγίσεων των τελευταίων είκοσι χρόνων ως προς βασικά στοιχεία της σύνθεσής τους, θα συλλεχθούν οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους χειρίζονται οι εκάστοτε αρχιτέκτονες τα στοιχεία αυτά, οι διαφορετικές λύσεις που αυτοί προτείνουν. Η ομαδοποίηση των λύσεων αυτών θα οδηγήσει στον ορισμό τυπολογιών που συναντώνται σε καθένα από τα βασικά αυτά στοιχεία. Η συγκέντρωση και οργάνωση σε κατηγορίες των διαφορετικών δυνατοτήτων χειρισμού βασικών στοιχείων σύνθεσης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βοηθητικό εργαλείο κατά τη συνθετική διαδικασία, χωρίς να μπορεί να υποκαταστήσει τη συνθετική ικανότητα, αλλά μάλλον υπηρετώντας την. Παράλληλα, μέσα από τη διαδικασία αυτή θα οριστεί ένα πλαίσιο αναφοράς, που θα μπορεί να χρησιμεύει σαν οδηγός για την ανάλυση περισσοτέρων συγκροτημάτων, σύγχρονων ή μελλοντικών, και το οποίο εμπλουτιζόμενο διαρκώς με τα νέα δεδομένα, θα αποτυπώνει..].