Asger Jorn : αστάθειες - Μανδηλαρά, Ηρώ
[Η εργασία αυτή έχει ως θέμα της τη διερεύνηση της πολιτιστικής κατάστασης στις ΗΠΑ και κυρίως στην Ευρώπη, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι πολιτικές, στρατιωτικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση των τεχνών και τη σχέση τους με την κοινωνική ζωή. Διαμορφώνεται μια σαφής ηγεμονία της κουλτούρας των ΗΠΑ παγκοσμίως. Ο ρόλος της εικόνας σε αυτή τη διαδικασία είναι καθοριστικός. Είναι, επίσης, η περίοδος που εμφανίζονται στην τέχνη τα κινήματα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, της informale (στην Ευρώπη) και της pop art. Η τέχνη εισβάλλει στην καθημερινή ζωή μέσω αντικειμένων καθημερινής χρήσης, εικόνων καθημερινής θέασης, τα οποία έχουν μια αισθητική διάσταση. Έντονη κριτική και εναντιωματική πρακτική σε σχέση με αυτή την κατάσταση, υιοθέτησαν στην Ευρώπη κάποιες ομάδες, με γνωστότερη και σημαντικότερη την Καταστασιακή Διεθνή, μέλος της οποίας ήταν και ο Asger Jorn. Κορμός της σκέψης και της πρακτικής τους ήταν το ξεπέρασμα της τέχνης, με την έννοια της άρσης του διαχωρισμού μεταξύ ζωής και τέχνης. Θεωρώντας ότι ο δρόμος που χαράσσουν..].