Από τη θεατρική σκηνή στην κοινωνική σκηνή - Κουμπαρούλη, Ειρήνη
[Η παρούσα αναζήτηση επεξεργάζεται τη σχέση θεάτρου και χώρου μέσα από την έννοια της θεατρικότητας. Για την μελέτη αυτή επιχειρείται ένα πείραμα? Μέσα από το πεδίο του θεάτρου, εντοπίζονται θεατρικές δομές που θεωρήθηκαν καινοτομίες, οι οποίες, ύστερα από μία σειρά από παραδοχές, εγγράφονται στο πεδίο της πόλης και παράγουν χωρικές δομές έκφρασης της κοινωνικής δράσης. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την αναζήτηση τριών θεατρικών θεωριών ,των Brecht, Αrtaud και Brook και τον τρόπο με τον οποίο οργανώνουν τη θεατρικής δράση, εντοπίζονται τρία μοντέλα-σκηνές. Με την Μπρεχτική αποστασιοποίηση, την «σκληρότητα» του Artaud, και το «χαλί» του Brook, ορίζεται η κοινοκεντρική σκηνή, η ηθοποιοκεντρική σκηνή και η σκηνή-σύμβαση αντίστοιχα. Μέσα από τον ορισμό της έννοιας της θεατρικότητας, αυτά τα χωρικά μοντέλα μεταφέρονται στην πόλη και ορίζουν τρεις σκηνές κοινωνικής δράσης. Τρεις χωρικότητες έκφρασης του κοινωνικού συμβάντος το οποίο μπορεί να χαρακτηρίζεται με όρους θεατρικότητας. Ο τρόπος δόμησης και οργάνωσης των σκηνών τόσο με του όρους της θεατρικότητας, όσο και με χωρικά εργαλεία..].