Σύγχρονοι αρχιτέκτονες δραστηριοποιούνται στην Αίγινα : αφομοίωση-ένταξη - Λέκκα, Χριστίνα
[ Η συγκεκριμένη διάλεξη αναφέρεται σε σύγχρονους αρχιτέκτονες που έχουν χτίσει στην Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται το έργο του Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα, του Άρη Κωνσταντινίδη, του Κυριάκου Κρόκου και του Δημήτρη και της Σουζάνας Αντωνακάκη, γενικά αλλά και στο νησί της Αίγινας. Αρχικά αναφέρονται τα γενικά χαρακτηριστικά που απαρτίζουν το αρχιτεκτονικό ύφος του κάθε αρχιτέκτονα, στη συνέχεια περιγράφεται το κάθε κτίσμα που έχτισε στην Αίγινα αναλυτικά, το συγκρίνουμε με άλλα έργα που πραγματοποίησε ο ίδιος στην Ελλάδα. Τέλος ερευνούμε ποια στοιχεία έχει αφομοιώσει από τη λαϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Αίγινας στα κτίσματά του στο συγκεκριμένο νησί και ποιες νέες τεχνικές και μεθόδους έχει εισάγει στην αρχιτεκτονική αυτών των κτισμάτων ώστε να πετύχει την ένταξή τους στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον της Αίγινας.]