Τα ανώνυμα αθηναϊκά σπίτια του 19ου αιώνα : αναζητώντας τις αξίες τους στη σύγχρονη αρχιτεκτονική - Βρούβα, Αντιγόνη
[Η προσέγγιση της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, μέσα από την ιδιαίτερη δημιουργία των ανώνυμων σπιτιών έχει σκοπό τον προβληματισμό και τις βαθύτερες αναζητήσεις για την αρχιτεκτονική του σήμερα και τη συμβολή της στην «ομορφιά» της καθημερινής ζωής. Οι αρετές και τα διδάγματα της θα μπορούσαν να αφομοιωθούν από τη σύγχρονη δημιουργία ώστε να κάνει μια στροφή προς τη βελτίωση της καθημερινής πραγματικότητας του αθηναίου αστού. Ειδικότερα στις μέρες μας, με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στον επιχειρηματικό, κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό τομέα, σε διεθνές επίπεδο, ο αρχιτέκτονας θα κληθεί να δώσει λύσεις στο από χρόνια επιζητούμενο επίπεδο βιοτικής βελτίωσης, αλλά πολύ πιθανά και αναζωογόνησης των «ιερών ναών» λατρείας ενός οικονομικού κόσμου που άρχισε να καταρρέει. Ως πεδίο ενδιαφέροντος και αναζήτησης της ανώνυμης αρχιτεκτονικής δημιουργίας επιλέγεται η Αθήνα του 19ου αιώνα, μετά την επανάσταση του 1821, την επανίδρυση του ελληνικού κράτους και την εγκατάσταση του Όθωνα και της αυλής των Βαυαρών το 1834. Η εποχή αυτή είναι καθοριστική για τη..].