Κατασκευαστική ανάλυση της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζακαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων - Καρπάνου, Χρυσάνθη
[To θέμα της εργασίας είναι η κατασκευαστική ανάλυση της Μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της Κρητικής Αναγέννησης με μορφολογικά στοιχεία του Μανιερισμού. Η βόρεια, η δυτική και η νότια πτέρυγα της Μονής καθώς και το Καθολικό έχουν κτιστεί μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα με αρκετές μεταγενέστερες προσθήκες ενώ η ανατολική πτέρυγα είναι κτίσμα του τέλους του 19ου αιώνα. Το πρώτο μέρος της εργασίας περιλαμβάνει την ιστορική εξέλιξη της Μονής σε σχέση με την κοινωνική-πολιτική κατάσταση στην Κρήτη. Στη συνέχεια εξετάζεται η κάθε πτέρυγα ξεχωριστά και αναλύονται οι οικοδομικές φάσεις της, τα τμήματά της (τοιχοποιία, στέγαση, πατώματα, ανοίγματα κτλ) ενώ περιγράφεται αναλυτικά η σημερινή της κατάσταση. Οι παρατηρήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες και σχέδια που ως επι το πλείστον προέκυψαν από αποτύπωση. Σε κάθε πτέρυγα αλλά και στο τέλος εξάγονται κάποια συμπεράσματα που αφορούν κυρίως τη γενική διάταξη και την ιδιαίτερα μελετημένη και ενταγμένη στο περιβάλλον κατασκευή των κτιρίων.]