Αθλητικό κέντρο στην περιφέρεια του Παρισιού - Παπαβασιλείου, Μαρία
[Το θέμα της διπλωματικής τοποθετείται στην παρισινή περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Villeneuve-Le-Roi. Η πρώτη φάση συμπίπτει με την κατανόηση των προβλημάτων της περιοχής : η κακή σχέση της πόλης με το Σηκουάνα, η εγκατάλειψη των βιομηχανικών κελυφών, το μεγάλο εμπόδιο των σιδηροδρομικών γραμμών του προαστιακού RER, η έλλειψη δημοσίων χώρων, το αεροδρόμιο του Orly, η προβληματική σχέση με τη γειτονική πόλη Villeneuve Saint Georges. Η πολεοδομική πρόταση περιλαμβάνει την ένωση της Villeneuve-Le-Roi με τη Villeneuve-St-Georges διαμέσου ενός άξονα που προορίζεται για χρήση πεζών και ποδηλάτου και διασχίζει το Σηκουάνα, τη δημιουργία δημόσιων χώρων, την παρέμβαση στην τοπιογραφία μέσω επιχωματώσεων και διεύρυνσης της κοίτης του ποταμού, τη δημιουργία εγκαταστάσεων (πάρκο, νέος σιδηροδρομικός σταθμός, βιβλιοθήκη, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπόριο). Η δεύτερη φάση συνίσταται στην επιλογή και επίλυση μιας εκ των προτεινόμενων χρήσεων σε επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού : επιλέγεται το αθλητικό κέντρο. Η βασική συνθετική προσέγγιση είναι αυτή μιας.. τους.]