Καλλιέργεια στο Τυμπάκι : βιβλιοθήκη, θέατρο, εργαστήρια - Ταβερναράκη, Ειρήνη
[Η διπλωματική αυτή εργασία, πραγματοποιείται στο Τυμπακι Ηρακλείου Κρήτης, στο οικόπεδο που μέχρι πριν λίγα χρόνια φιλοξενούσε το Γυμνάσιο και Λύκειο Τυμπακιου. Το Τυμπακι είναι μια επαρχιακή πόλη, χωρίς συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, στην οποία απουσιάζουν πολιτιστικές χρήσεις. Κυρίαρχο στοιχείο στον τοπο, το θερμοκήπιο. Βασική πρόθεση της εργασίας, η μελέτη της ένταξης δημόσιου κτηρίου, σε περιβάλλον που αποτελείται από αμιγή κατοικία. Οι χρήσεις που επιλέγονται, είναι βιβλιοθήκη, θέατρο, και εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής, μουσικής, χορού. Σε γενικές γραμμές, ο χώρος και το κτήριο, προκύπτουν ως αποτέλεσμα της προσπάθειας να σμίξουν, ο πολεοδομικός ιστός, με το θερμοκήπιο και το φυτώριο, σε επίπεδο εννοιολογικό, χρήσης, μορφολογίας, λειτουργίας.]