Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Γλυκά Νερά - Καραμπάτσου, Διονυσία
[Η παρούσα διπλωματική εργασία έγινε με κριτήριο την επιθυμία μου να ασχοληθώ με περιβαλλοντικό θέμα. Η επιλογή της περιοχής έγινε λόγω του φυσικού πλούτου των Γλυκών Νερών σε συνδυασμό με την έλλειψη Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Πρόκειται για ένα κέντρο όπου μαθητές και καθηγητές θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και να αναπτύξουν οικολογικές συμπεριφορές. Το γήπεδο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Γλυκών Νερών στα όρια του αστικού ιστού με το δάσος του Υμηττού ενώ πολύ σημαντική είναι η ύπαρξη υπόγειου υδραγωγείου (πιθανότατα αρχαίου) κεντρικά και κατά μήκος του οικοπέδου. Η κεντρική ιδέα προκύπτει από την μορφολογία του εδάφους και τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Θέλησα να ενσωματώσω τα κτίρια μου στη φύση, Για αυτό τον λόγο βρίσκονται κατά το ήμισυ μέσα στη γη, ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι γεννιούνται μέσα από αυτή. Οι βασικοί λειτουργικοί τομείς, χωρισμένοι σε 3 ζώνες, επιτρέπουν αυτονομία στην κάθε λειτουργία. Αυτοί είναι.. κατασκευή τους.]