Σχολή πέτρας και ανάπλαση τοπίου σε Πηλιορείτικο λατομείο σχιστόλιθου - Παπαβασιλείου, Γεωργία
[Η διπλωματική εργασία αφορά στο σχεδιασμό μιας μικρής σχολής πέτρας στο Πήλιο, ενός χώρου διδασκαλίας της εξόρυξης και της επεξεργασίας της πέτρας καθώς και μελέτης της πέτρινης αρχιτεκτονικής. Προτείνεται η τοποθέτησή της στο σχιστολιθικό λατομείο στην περιοχή Καλαμάκι του ανατολικού Πηλίου, λόγω της άμεσης σχέσης του με τον αντίστοιχο οικισμό και της ύπαρξης μελέτης της τελικής μορφής του, μετά το πέρας των λατομικών εργασιών. Με αυτόν τον τρόπο προτείνεται μία νέα χρήση που δεν εναντιώνεται στην αρχική λειτουργία του χώρου, με παράλληλη ανάπλαση του βιομηχανικού τοπίου. Στο σχεδιασμό γίνεται επέμβαση στο χαμηλότερο επίπεδο-πλατφόρμα και στην πρώτη βαθμίδα εκμετάλλευσης του λατομείου. Οι βασικές λειτουργίες τοποθετούνται για καλύτερο ηλιασμό στο φωτεινότερο ανατολικό άκρο: ένα διάτρητο όριο προς το Βορρά δημιουργεί μια αγκαλιά προς το Νότο και περικλείει τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους της σχολής ενώ μία σταδιακή προστατευμένη άνοδος στη βαθμίδα περιλαμβάνει ανάγλυφες εκθεσιακές επιφάνειες και χώρο.. επίπεδο.]