Το σπίτι του κούκου : 60 πρόσωπα, 30 διαμερίσματα - Βλασόπουλος, Μιχαήλ
[Το σπίτι του κούκου είναι ένα κτίσμα που σχεδιάζεται ειδικά για 60 πρόσωπα. Χρησιμοποιούμε τις υπάρχουσες σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των προσώπων για να ορίσουμε ένα μοντέλο συγκατοίκησης όπου οι κάτοικοι μπορούν να μοιραστούν χώρο και εξοπλισμό με τους δικούς τους όρους. Ένα τέτοιο μοντέλο που εκπορεύεται από μια υπαρκτή ομάδα προσώπων έχει ανάγκη την εισροή μιας πληθώρας δεδομένων για να καταστήσει υπαρκτό και μετρήσιμο τον χώρο που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Επιλέξαμε ως εργαλείο ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αποτελούσε ένα μέσο για να συγκεντρωθούν αιτήματα, επιθυμίες και επιμέρους τρόποι ζωής. Βάλαμε στους εαυτούς μας μια σειρά από περιορισμούς οι οποίοι θα καθοδηγούσαν τη συνθετική διεργασία μέχρι τελικής μορφής. Με μια τέτοια "αναμέτρηση με τα δεδομένα" θα εισάγουμε μια μέθοδο συλλογής, επεξεργασίας και επένδυσης στοιχείων από ένα δεδομένο και υπαρκτό πλήθος ανθρώπων σε ένα τελικό αρχιτεκτονικό μοντέλο. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να ορίσουμε ένα είδος αρχιτεκτονικής που να λειτουργεί.. σπίτι.]