Δημαρχείο στη Νέα Σμύρνη - Αθανασιάδης, Αλέξιος
[Η διπλωματική εργασία προτείνει τη δημιουργία κτιρίου που θα στεγάσει το Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Αφορμή αποτέλεσε η ερευνητική διαδικασία, που προηγήθηκε στο μάθημα της διάλεξης, με θέμα τη διερεύνηση της συμβολικής υπόστασης της Αρχιτεκτονικής των Κοινοβουλίων. Έννοιες όπως, ο δημόσιος χώρος, η διαφάνεια, η υλικότητα, η επίκληση στην ιστορία αλλά και η κλίμακα εκφράζονται πλέον σε επίπεδο πόλης και αποτελούν αφετηρία στις συνθετικές μας επιλογές. Μελετώντας τον δημόσιο χώρο αποτυπώσαμε τις ροές του αστικού πληθυσμού στο "οιονεί" αδόμητο οικόπεδο γεγονός που μας οδήγησε στο καθορισμό του πλήρους και του κενού ως στοιχεία δομικά που άλλοτε λαμβάνουν κτιριακή υπόσταση και άλλοτε διαφάνεια ως ανοιχτός δημόσιος χώρος. Δημιουργώντας ένα ενιαίο κτιριακό σύνολο η χειρονομία της αναδίπλωσης ενοποιεί τους δυο κτιριακούς όγκους καταργώντας τη διαφοροποίηση εδάφους - κτιρίου, δημιουργεί θύλακες λειτουργιών και συνδέει την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, ως στοιχείο της σύγχρονης πόλης, με τον καμπαναριό, ως σύμβολο μνήμης.. πόλης.]