Αναζητώντας ένα νέο μοντέλο κατοίκησης στο κέντρο της Αθήνας - Βασιλειάδης, Βασίλης
[Ερευνητικό αντικείμενο, αποτελεί η ενασχόληση με την αστική πολυκατοικία, κυρίαρχου μοντέλου κατοίκησης του κέντρου της Αθήνας, αν και σε παρακμή στη σύγχρονη ζωή της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό εστιάζουμε στην αναζήτηση των χωρικών προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων που ενυπάρχουν σ' αυτό. Μεταγράφοντας και ανασυνθέτοντας τα υπάρχοντα δεδομένα του αστικού χώρου διερευνώνται μέθοδοι επαναπροσέγγισης της σχέσης του δημόσιου με το ιδιωτικό. Προτείνεται λοιπόν η δημιουργία ποιοτήτων κοινόχρηστου χώρου, αναδεικνύοντας τη συνάρθρωση αυτών των δύο σε νευραλγικό σημείο της αστικής κατοίκισης. Η ανάπτυξη του νέου μοντέλου αποσκοπεί στην ένταση της κοινωνικής όσμωσης, αντιδιαστελλόμενη στους αποκλεισμούς που αναπαράγει το υφιστάμενο σύστημα.]