Μουσείο σύγχρονης αγροτικής ιστορίας στη Λάρισα - Σουλιώτης, Χαράλαμπος
[Η εργασία διαπραγματεύεται το σχεδιασμό μουσειακού χώρου που θα φιλοξενεί τον «θησαυρό» από αγροτικά οχήματα και εργαλεία καθώς επίσης, έντυπο και φωτογραφικό υλικό που διαθέτει η πόλη της Λάρισας. Το χρονικό φάσμα των εκθεμάτων καλύπτει την περίοδο από το 1881 (απελευθέρωση Θεσσαλίας) μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας σημαντικά γεγονότα όπως την εξέγερση του Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ, το 1910. Ο σχεδιασμός του μουσειακού συγκροτήματος βασίστηκε στην ανάπτυξη των χώρων γύρω από δύο βασικά αίθρια και στη διάταξή τους με τέτοιο τρόπο που να δίνονται τα οπτικά ανοίγματα προς το αγροτικό τοπίο αναδεικνύοντας παράλληλα τον εξωστρεφή χαρακτήρα του. Βασικό άξονα της σύνθεσης αποτέλεσε η έννοια της γης. Έτσι η συγκρότηση των χώρων έγινε «επί της γης» και «υπό την γην», εξαλείφοντας το δεδομένο δημιουργίας ορόφου και αφήνοντας όλες τις αίθουσες να βρίσκονται σε επαφή με αυτή. Οι χώροι της έκθεσης του μουσείου περιλαμβάνουν, 1.αίθουσα γεωργικών μηχανημάτων, 2.αίθουσα γεωργικών εργαλείων, 3.αίθουσα ειδών λαϊκής τέχνης, 4.υπόγεια.. αναγνωστήριο.]