Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αιγίου : μουσείο σταφίδας και υπαίθριες διαμορφώσεις - Αντωνοπούλου, Ρεγγίνα
[Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη και καταγραφή του παραλιακού χώρου της πόλης του Αιγίου ,με όλα τα κατάλοιπα που άφησε σε αυτήν η βιομηχανική επανάσταση αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Με βάση την ιστορία και τις υπάρχουσες προτάσεις που υπάρχουν για την ευρύτερη περιοχή θέτουμε ως στόχο την ανασυγκρότηση του συνόλου του παραλιακού μετώπου και την επίτευξη συνοχής, καθώς και τη σύνδεσή του με το κέντρο της πόλης. Η συνοχή καθώς και η σύνδεση με την πόλη επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ρυθμού φυτεύσεων, υλικών και των φυσικών πηγών νερού, με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων αλλά και την αξιοποίηση και επανένταξη του υπάρχοντος λανθάνοντος βιομηχανικού δυναμικού (σταφιδαποθήκες , εγκαταστάσεις χαρτοποιίας, λιμενική προβλήτα) και με μέτρο στον κανόνα και εξαίρεση. Επιδιώκεται, έτσι η προστασία και η επανένταξη του δυναμικού αυτού των παραδοσιακών κτισμάτων στον ιστό της πόλης ,η ανάκτηση της επαφής της πόλης με το θαλασσινό της όριο, η δημιουργία ενιαίων περιπάτων, η εξυγίανση και η ανάπλαση του χώρου.. πολιτισμό.]