Εστία πολιτισμού σε βιομηχανικό κέλυφος στην Σκάλα Λακωνίας - Θεοχαράκου, Αριστέα
[Στην διπλωματική μας εργασία με τίτλο «ΕΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» ασχοληθήκαμε με την αποκατάσταση και την επανάχρηση ενός παλαιού βιομηχανικού συγκροτήματος αποφλοίωσης ρυζιού στον δήμο Σκάλας Λακωνίας. Το συγκρότημα «Μπασουράκου» όπως ονομάζεται, κατασκευάστηκε γύρω στην δεκαετία του 1950 και λειτούργησε με την συγκεκριμένη χρήση για περίπου 20 χρόνια. Μετά εγκαταλείφθηκε και έμεινε ερειπωμένο μέχρι πρόσφατα που τα αγόρασε ο δήμος Σκάλας. Αυτήν την στιγμή λειτουργεί ως αποθήκη του δήμου, αλλα η αξιοποίηση του και η μετατροπή του σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής . Oι νέες βασικές χρήσεις που δώσαμε μέσω της επανάχρησης είναι πολιτιστικές, με το μουσείο της πόλης και χώρο περιοδικών εκθέσεων, καθώς επίσης και μία μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Χρήσεις αναψυχής δημιουργώντας μία καφετέρια-εστιατόριο καθώς επίσης και ένα επιμορφωτικό «τμήμα» με μία βιβλιοθήκη περιβαλλοντικού περιεχομένου με συμπληρωματικές χρήσεις.. υπολογιστών.]