Διαδρομή, μουσείο γεωλογικής ιστορίας : Σαντορίνη - Καψιμάλης, Αλέξανδρος
[Το θέμα της διπλωματικής αφορά περιοχή που βρίσκεται στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στον οικισμό των Φηρών, δηλαδή την πρωτεύουσα του νησιού. Η περιοχή αυτή αποτελεί πρώην λατομική ζώνη εξόρυξης θηραϊκής γης και ελαφρόπετρας. Προτείνεται μία διαδρομή στην οποία ο επισκέπτης-περιπατητής μέσα από την κίνηση και την εναλλαγή υπαίθριων, κλειστών και υπόσκαφων χώρων βιώνει το τοπίο και τον χώρο ως ένα ανοικτό-ζωντανό μουσείο γεωλογικής ιστορίας. Αναλύεται και αποκαθίσταται επίσης υπάρχον βιομηχανικό κέλυφος εντός της περιοχής μελέτης και εντάσσεται στην διαδρομή-χάραξη.]