Επόμενη στάση Γλυφάδα - Κυριοπούλου, Βασιλική
[Στην διπλωματική μας εργασία ασχοληθήκαμε με μια νέα στάση του ΜΕΤΡΟ στην περιοχή της Γλυφάδας. Το ΜΕΤΡΟ σήμερα είναι το γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο μέσο μετακίνησης σε κάθε ανεπτυγμένη πόλη. Στην Αθήνα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αυτό που λείπει από τους περισσότερους σταθμούς ΜΕΤΡΟ είναι η σύνδεσή τους με τον αστικό ιστό και το αστικό πράσινο. Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε να επιτύχουμε εμείς μέσα από τη σύνθεσή μας. Έναν σταθμό δηλαδή που να βγαίνει σταδιακά σε πολλά επίπεδα από το έδαφος και να προσφέρει μια μετάβαση από μέσα προς τα έξω μέσα από ανοιχτούς χώρους πρασίνου και αναψυχής. Η γλυπτική υποχώρηση του εδάφους που αγκαλιάζει το εσωτερικό του σταθμού αποτέλεσε την κεντρική μας ιδέα. Στο κέντρο αυτής της αγκαλιάς βρίσκονται τα εκδοτήρια τα οποία έχουν θέα στην κεντρική αποβάθρα του σταθμού. Οι δύο έξοδοι εκατέρωθεν της λεωφόρου Βουλιαγμένης αποτελούνται από επίπεδα διαφορετικών επιπέδων με πράσινο, νερό, καφετέρια, εστιατόριο, μπαρ και εκθεσιακό χώρο.]