Κέντρο ανάδειξης τοπικού πολιτισμού και εστίες καλλιτεχνών στο Κερί Ζακύνθου - Αγαλιώτης, Φώτιος
[Στόχος της διπλωματικής είναι η ένταξη ενός κέντρου ανάδειξης του τοπικού πολιτισμού της Ζακύνθου, πλαισιωμένο από εστίες καλλιτεχνών στην περιοχή του φάρου Κεριού. Η πρόταση υλοποίησης περιλαμβάνει την δημιουργία ενός συγκροτήματος που αποτελείται από δυο τμήματα: μουσειακό χώρο με αναψυκτήριο και εστιατόριο ανατολικά του φάρου αφενός και εστίες καλλιτεχνών με κοινόχρηστο κτίριο δυτικά του φάρου αφετέρου. Η σύνθεση βασίζεται σε μια προσπάθεια εισαγωγής ενός ενοποιητικού συστήματος χαράξεων, ενός συστήματος που αναζητά συνδέσεις και οπτικές φυγές μεταξύ σημείων αναφοράς (κομβικά σημεία θέασης, φάρος, είσοδος του συγκροτήματος κλπ.). Η μεγάλης έκτασης περιοχή (500 μέτρα από την μια άκρη ως την άλλη) απαιτεί άξονες κίνησης και σημεία στάσης των πεζών πάνω σε αυτούς, τα οποία υλοποιούνται με ευθειογενείς και καμπύλες μορφές. Οι κτιριακοί όγκοι είναι χαμηλοί, μέχρι ύψους δυο ορόφων, με υλικά που αναφέρονται στην γη, όπως το εμφανές σκυρόδεμα και η πέτρα, ενώ χρησιμοποιείται και το μέταλλο και το ξύλο σε μικρότερη έκταση.]