Το νέο κυπριακό μουσείο - Ιερείδης, Αντρέας
[Το οικόπεδο βρίσκεται στην Λευκωσία, σε άμεση σχέση με το υφιστάμενο κυπριακό μουσείο. Από αυτό περνά ένας νοητός άξονας ο οποίος πρόκειται να ενισχυθεί μελλοντικά με την ανέγερση πολλών κτηρίων δημόσιου χαρακτήρα, όπως το νέο πολιτιστικό μέγαρο, το νέο θέατρο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, τη νέα βουλή των αντιπροσώπων και άλλα, και ο οποίος θα αποτελεί το νέο πολιτισμικό κέντρο της πρωτεύουσας. Στη λύση μας, προτείνεται μια δεύτερη πορεία, η οποία ανήκει αποκλειστικά στους πεζούς και τους ποδηλάτες και η οποία αποτελεί επέκταση του γραμμικού πάρκου του Πεδιαίου ποταμού που υπάρχει στην περιοχή, και η οποία έρχεται να συνδέσει τις πολιτισμικές λειτουργίες του νέου άξονα με το νέο μουσείο και να τονίσει τη μεταξύ τους σχέση. Εντός του οικοπέδου βρίσκεται το παλιό γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας (1938) που σχεδιάζει ο Πόλυς Μιχαηλίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς Κύπριους αρχιτέκτονες της εποχής του. Το κτήριο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του μοντέρνου κινήματος στο νησί και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο προτείνουμε.. κτιρίων.]