Συλλογική κατοικία στο Μεταξουργείο - Ζουρνατζίδου, Σοφία
[Το θέμα είναι η συλλογική κατοίκηση στο Μεταξουργείο, μια περιοχή με μεγάλη κοινωνική ανάμιξη. Οι βασικές παράμετροι που επηρεάζουν την οργάνωση και τη σύνθεση του συγκροτήματος είναι η ποιότητα κατοίκησης και το κόστος κατασκευής. Η επίτευξη της πρώτης παραμέτρου γίνεται με την ένταξη του συγκροτήματος στην κλίμακα της γειτονιάς, την έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους, τη διαμόρφωση υπαίθριων και ημιυπαίθριων κινήσεων καθώς επίσης και τη λειτουργικότητα των επιμέρους κατοικιών, ενώ το κόστος κατασκευής, μελετήθηκε ως προς την οργάνωση της κατασκευής σε συνδυασμό με τα υλικά, την τυποποίηση των διαμερισμάτων και όλων των επιμέρους στοιχείων, καθώς και τη βιοκλιματική λειτουργία των κτιρίων.]