Κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης στις Αλυκές Λάρνακας - Ιωσήφ, Ιωάννα
[Οι αλυκές της Λάρνακας είναι ένας υγροβιότοπος που παρουσιάζει διεθνές ενδιαφέρον λόγω της μεγάλης οικολογικής τους αξίας. Το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης στόχο έχει να προσελκύσει το κοινό για να πάρουν πληροφορίες για την οικολογική, περιβαλλοντική, ιστορική και κοινωνική αξία της περιοχής. Το κτίριο προβλέπει όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, γι' αυτό χρησημοποιείται μεταλλική κατασκευή που εξασφαλίζει περιορισμένο χρόνο κατασκευής και δυνατότητα απομάκρυνσης με περιορισμένα κατάλοιπα. Επίσης ο καταμερισμός του κτιρίου σε όγκους και η μεσολάβηση ημιυπαιθρίων χώρων συνδέει το κτίριο με το φυσικό περιβάλλον. Το κτίριο καλύπτει αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού οι οποίες θα αποτελούν και αντικείμενο διαπαιδαγώγησης στο Κ.Π.Ε.]