Ο κήπος των βράχων : ανάπλαση των λατομείων στο λόφο Κοπανά - Αρμένη, Ηρώ
[Το οικόπεδο βρίσκεται στο λόφο Κοπανά, στο ανατολικό τμήμα της Αττικής και αποτελεί πρώην λατομείο εξόρυξης σκύρων. Στο πλαίσιο της ανάπλασης, προτείνεται η κατασκευή ενός πάρκου υπερτοπικού χαρακτήρα, εμπλουτισμένου με χρήσεις άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής, που φέρει το όνομα «ο κήπος των βράχων», τονίζοντας τον δεσπόζων και ενοποιητικό ρόλο του βράχου στη λύση. Το πάρκο προσεγγίζεται από 2 κεντρικές εισόδους συσχετισμένες με τις οδικές αρτηρίες, και 4 δευτερεύουσες που αναφέρονται στη γειτονιά. Από τις κύριες εισόδους ξεκινά ένα δίκτυο διαδρομών με ανοδική πορεία, που ενώνει τις λειτουργικές ενότητες του πάρκου. Το πάρκο διαρθρώνεται σε 3 βασικά τμήματα- αθλητισμού, πυκνής φύτευσης και πολιτισμού-αναψυχής- που παρουσιάζουν υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, γεφυρώνοντας την ανηφορική κλίση του οικοπέδου. Σε συνθετικό επίπεδο, η γεωμετρία τους έρχεται να αναπαράγει τις λατομημένες υψομετρικές καμπύλες του λόφου. Αυτή η αμφιθεατρική διάταξη στοχεύει στη μείωση του μετώπου του βράχου από τη μία και.. κορυφογραμμής.]