Συστέγαση καλλιτεχνών στο Μεταξουργείο - Καρύδης, Ιωάννης
[Η παρούσα διπλωματική διαπραγματεύεται τον σχεδιασμό ενός κτιρίου συστέγασης νέων καλλιτεχνών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (4-5 έτη) στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα το οικόπεδο που επιλέκτηκε είναι αυτό που καλύπτει σχεδόν όλο το οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από την οδό Μυλλέρου, Γερμανικού, Μαραθώνας και Λεωνίδου. Μετά από την σύνταξη ερωτηματολόγιου το οποίο και προωθήθηκε σε καλλιτέχνες διάφορων κατηγοριών (γλύπτες, ζωγράφοι, μουσικοί, χορευτές κ.λ.π) ορίστηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα και οι βασικές κατευθύνσεις σχεδιασμού. Από την ανάλυση των απαντήσεων του ερωτηματολόγιου βασική προϋπόθεση ήταν η δημιουργία ενός εσωστρεφή πυρήνα συγκέντρωσης και η χρησιμοποιήσει και του δώματος για εναλλακτικές δράσεις. Στο ισόγειο του κτιρίου λοιπόν χωροθετήθηκαν οι κοινόχρηστες λειτουργίες του, δηλαδή ένας εκθεσιακός χώρος ,μια μικρή θεατρική σκηνή, ένα καφενείο και δυο κοινόχρηστα εργαστήρια ενώ στην ανοδομή τα προσωπικά εργαστήρια των χρηστών και οι κατοικίες τους. Στο δώμα δημιουργήθηκαν χώροι σκιασμένοι.. περιοχή.]