Υδροθεραπευτήριο στις ιαματικές πηγές του Πολιχνίτου στη Λέσβο - Διγιδίκη, Πηνελόπη
[Στόχος της διπλωματικής εργασίας αποτέλεσε η δημιουργία ενός σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου δυναμικότητας 300 ατόμων στον οικισμό του Πολιχνίτου, της Λέσβου. Εκεί βρίσκονται ιαματικές πηγές, των οποίων οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 92 C και γι αυτό ανήκουν στις θερμότερες της Ευρώπης και θεωρούνται εφάμιλλες του Wiesbaden της Γερμανίας. Παρά τη μεγάλη θεραπευτική αξία των πηγών, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια αξιόλογη εκμετάλλευση κι έτσι η δημιουργία ενός υδροθεραπευτηρίου κρίνεται αναγκαία και για την ανάπτυξη του οικισμού. Η ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκονται οι ιαματικές πηγές παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον εξ αιτίας της ύπαρξης ενός ποταμού που σχηματίζεται από τα νερά των ιαματικών πηγών, ο οποίος λόγω της χημικής σύστασης τους, έχει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Η χωροθέτηση του υδροθεραπευτηρίου έγινε στο βουνό που βρίσκεται βόρεια του ποταμού, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ηφαιστειογενή πετρώματα που υπάρχουν στο χώρο γύρω από το ποτάμι, να γίνει εκμετάλλευση της θέας, όπως επίσης και να αποκτήσει.. πηγές.]