Ανάπλαση της συλλογικής μνήμης : Μούταλλος STOP - Μελίστα, Αλεξάνδρα
[Ο Μούτταλλος είναι η παλιά τουρκοκυπριακή συνοικία της Πάφου και μετά τη εγκατάλειψη τoυ από τους Τουρκοκύπριους το 1974, επανακατοικήθηκε από Ελληνοκύπριους πρόσφυγες. Οι άνθρωποι και ο χώρος εδώ έχουν τις δικές τους μνήμες που δεν συμβαδίζουν. Οι κάτοικοι βρίσκονται βυθισμένοι στο παρελθόν και στις αναμνήσεις τους, ενώ ο Μούτταλλος φέρει τα σημάδια των τουρκοκυπρίων. Με την διπλωματική μας προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους να προχωρήσουν, εμπλουτίζοντας την ταυτότητα τους με στοιχεία του Μούτταλλου που είναι σημάδια της προσφυγιάς και έτσι χώρος και κάτοικοι να συμβαδίζουν. Το Μούτταλλος STOP, θέλει να εκφράσει το πάγωμα του χρόνου που έχει σταματήσει κάθε εξέλιξη στο 1974. Επίσης εκφράζει την πρόθεση της διπλωματικής μας να προκαλέσει τους κατοίκους χρησιμοποιώντας τα σύμβολα της περιοχής να βιώσουν πραγματικά το χώρο. Βασική μας ιδέα ήταν η χάραξη ενός οπτικού άξονα που να συνδέει τα δύο σημαντικότερα σύμβολα της περιοχής, την βάση του αγάλματος του Κεμάλ Αττατουρκ, που βρίσκεται στην πλατεία Ινονού, με το τζαμί Αγία Σοφία και η ενίσχυσή.. Ινονού.]