Δεντρόσπιτα στην Ήπειρο - Ζουμπούλη, Παναγιώτα
[Αυτή η διπλωματική εργασία αφορά την οικοδομική ανάλυση 3 δεντρόσπιτων σχεδιασμένα με βάση την ελληνική πραγματικότητα (μορφές οικίες, ευρέως διαθέσιμα κατασκευαστικά μέσα και υλικά εύκολα στη χρήση τους (ξύλινες κατασκευές). Το καθένα από αυτά είναι μοναδικό, προορίζεται για διαφορετική χρήση, αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη κατασκευαστική λογική και έναν τελείως διαφορετικό τρόπο στήριξης πάνω στo/στα δέντρα χωρίς να το/τα καταστρέφουν ή να εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Με απλούς αλλά ειδικούς μηχανισμούς στήριξης, ανάρτησης και διαφορετικούς τρόπους πρόσβασης. Και όλα αυτά ενάντια στην τυποποίηση και τη μαζική παραγωγή. Ενσωματωμένο στα κλαδιά μιας μεγάλης καρυδιάς, το ένα δεντρόσπιτο, απαντάει στην ανάγκη των παιδιών της γειτονιάς για έναν κατεξοχήν διασκεδαστικό χώρο παιχνιδιού με έντονο το αίσθημα της περιπέτειας και του κινδύνου. Αποτελεί όμως και ευχάριστο χώρο για τους μεγάλους για χαλάρωση και απόλαυση του ειδυλλιακού τοπιού. Ενώ, μέσα σε ένα παρθένο περιβάλλον με έλατα ξεπροβάλλουν άλλα 2 μικρά δεντρόσπιτα, 2 ή 3 επιπέδων.. ηρεμίας.]